Om Pepino

Hurón FS

Stuteriet startades 2002 då vi reste till Spanien för att köpa ett spanskt sto. Vi kom hem med ett dräktigt sto med föl vid sidan (Larrabezua), avelshingsten Zagal XI samt legendariske Odre från Cardenas Stuteri. Härifrån har vår verksamhet utvecklats över åren och idag är vi kanske Nordens mest välkända företag när det gäller spanska hästar! Från att i starten varit ett stuteri, har vi idag många grenar i vår verksamhet.

Stuteriet finns kvar i en liten men exklusiv uppfödning av högklassiga Pura Raza Española - PRE. Vi satsar alltid på kvalitet framför kvantitet, och har valt ut våra avelsdjur med stor noggrannhet. Under våra år som uppfödare har vi med tiden funnit vår väg. Vi har valt att styra in vår avel på Cardenas blodslinjer, där vi funnit det vi söker hos den spanska hästen. Vi korsar gärna in Yeguada Militar-blod, precis som Mr Cardenas själv gjort flera gånger i historien. Vårt mål är att ta fram vackra, funktionella hästar som fungerar inom svensk och internationell dressyr och som är en fröjd att sitta på. Vi vill ha hästar med mycket rastyp och rörelser, och framför allt det nobla uttryck, som är så typiskt för Cardenashästarna. Vi är väldigt ambitiösa med att visa fram våra hästar då tillfälle ges och våra hästar har tilldelats många championtitlar av spanska domare vid morfologiska championat.

Avelshingstar har alltid varit en viktig del av verksamheten och vi har alltid aktuella hingstar av toppkvalite för avel. De verkar via semin och tappas hemma. Semin kan skickas till stationer över hela landet! Sara Hedberg-Johansson är utbildad seminassistent & djursjukvårdare och under flera år bedrevs seminstation för alla raser. När denna verksamhet var som störst seminerades 70-80 ston årligen med semin från hela Europa! Idag har vi  mottagarstation på Ugglarps Gård, utanför Ängelholm där vi tar emot ston både till våra hingstar och även för eseminering med andra hingstar. Vi skickar även semin till bokade ston åt våra egna hingstar. 

Att sälja och förmedla hästar har varit en stor del av vår verksamhet. Pepino PRE har sålt och förmedlat drygt 200 spanska hästar fram till 2020. Vi är helt inriktade på den iberiska hästen och har importerat och sålt ett 100-tal hästar från Spanien.Idag förmedlas endast hästar från en kund till en annan. Vi sätter stor ära i att göra en ärlig och korrekt bedömning av hästen för att sedan placera den hos precis rätt köpare. En lycklig och nöjd PRE-ägare är vår bäst kund!

Vi välkomnar gärna besökare att komma och träffa våra hästar efter avtalad tid! Varmt välkommen till Pepino PRE - dressage & breeding.