Tanteo MAC

Född 2009
Efter Clasico MAC
Undan Fauna MAC
Uppfödare Miguel Angel de Cardenas
Höjd 172 cm
Ägare Stuteri Pepino PRE

Tanteo avkommor

Betäcka med Tanteo

Tanteo stamtavla

Tanteo MAC kommer från det legendariska stuteriet Cárdenas i Spanien. Han importerades hösten 2011, noggrant utvald för sin stam, sin rastyp, sina rörelser och inte minst för sitt milda temperament som är så klassisk just för Cárdenas-hästarna.
 
Tanteo MAC är en av de sista sönerna till den fantastiska Clasico-MAC - Reproductor Calificado, tvåfaldig CAMPEÓN DE ESPAÑA och en framstående avelshingst med många avkommor av högsta klass. Även Tanteos morfar Ranchero III har vunnit den åtråvärda titeln CAMPEÓN DE ESPAÑA, liksom hans farfar - den legendariska Gastador VIII. Tanteo kommer ur en förärvningssäker Cárdenas-stolinje, som har lämnat flera Champions och framgångsrika dressyrhästar. Tanteo MAC är en mycket stark förärvare!

Tanteo MAC är en högställd, rörlig hingst av bra storlek och utmärkt rastyp. Han är mycket korrekt och välbenad, har en stark överlinje, fantastisk hals samt ett mycket vackert huvud. Vi är stolta över att kunna erbjuda en hingst av denna klass här i Sverige. Hans avkommor födda 2013 & 2014 är fantastiska! De är genomgående högställda, välbenade, uttrycksfulla, mycket rörliga och med juvligt temperament! 

Tanteo verkar via transporterad kyld semin och har en fantastisk fertilitet. Han har haft nära 100 % dräktighet alla säsonger! 

Alla avkommor efter Tanteo blir skimlar. Tanteo har genkod GGEEAaCC

Tanteo MAC är ett mycket säkert val om du vill avla fram en stor sporthäst för dressyr och/eller avel!

Tanteo ägs sedan 2016 av Annelie Höög. Pepino äger dock avelsrätten fram till 2020 och Tanteo kommer att tjänstgöra för avel hos oss i tre säsonger till. 

Meriter

I maj 2012 visades Tanteo på sitt första championat för PRE. Han skötte sej exemplariskt och vann överlägset titeln JOVEN CAMPEON DEL CONCURSO - UNGHINGSTCHAMPION med höga 96,5 poäng. Tanteo fick högst poäng för huvud, hals och bogparti (8) och fick hela 9 poäng på rastyp och helhetsintryck. En härlig start på Tanteos utställningskarriär.
Vi åkte hela vägen till Norge i juni 2012. Här visade Teo ännu en gång hur bra han är genom att återigen ta hem titeln JOVEN CAMPEON DEL CONCURSO. Dubbel Champion på två utställningar alltså!
Avslutningen på Tanteos utställningssäsong 2012 blev det Svenska Championatet på Strömsholm. I hård konkurrens var Teo likväl den självklara vinnaren med helgens högsta exteriörpoäng.
TANTEO MAC - 3 X UNGHINSTCHAMPION 2012


img_2739
img_2750
img_2025
img_2114
img_2219
img_9720
img_9969
img_9832
img_9948
tanteo-mac1
tanteo-mac-uppstalld1
teojagliten1
_mg_99161
_mg_99141
Strömsholm 2012

Tanteo MAC