ALHAJA VI

Född 1998
Efter Odre
Undan Lemanita
Uppfödare Luiz Miguel Escobar Martinez
Höjd 167 cm

Alhaja är en av Odres få avkommor. Av okänd anledning användes Odre mycket sparsamt i aveln, trots att han var flerfaldig Champion på bla SICAB som 3-åring. Enrique de Benito, som ägde Odre när vi först mötte honom i Spanien 2001, har en annan dotter till honom. Denna Bribona är hans bästa avelssto!
 
Alhaja har redan 8 avkommor och har alltså varit ett väldigt produktivt sto. Hon lämnar avkommor av mycket hög klass, precis som hon hjälv håller. Alhaja är en drottning. Hon är otroligt intelligent och ödmjuk. Hon syns genast i hagen bland alla andra ston, och detta beror inte bara på hennes storlek, hon är magnifik och har en utstrålning som endast mycket få hästar besitter. Hennes far Odre är ju alltså Cardenas och Alhajas mamma är ren Yeguada Militar.
 
Alhaja är född i Spanien men importerades till Sverige. Här har hon avkommor med bla hingsten Jubon och Velazquez. Här hos oss blev hon genast dräktig med Razonado MAC, som ju är en perfekt match till henne. Efter hans bortgång kommer Alhaja nu gå till Tanteo MAC i framtiden. Kanske provar vi även Marinero oxå något år. Alhaja kan lämna spännande färger, så givetvis vore det spännande att använda vår guldfärgade prins på henne. Vi är så stolta över att ha detta sto i vår avel! 

Alhaja & jag hösten 2013
Alhajas halvsyster Bribona IX ägare www.yeguadabrh.con