pura raza española

Alferez IV

Född 1996

Efter Lisongero

Undan Capitana XXVIII

Uppfödare Yeguada Carrion

Höjd 165 cm

Ägare Pepino PRE

Alferez har en mycket intressant stam med legendariske Centella V som farfar samt den fantastiske Terry-hingsten Poseido VI som morfar.
Utställd i Jerez som 3-åring med en 7:e placering bland 45 hingstar.
Tävlad lätta dressyrklasser i Sverige
3:e placering vuxna hingstar, Grevagården 2006

Alferez IV införskaffade vi sommaren 2003 när vi nyss förlorat Odre. Han är en härlig hingst med lätta, luftiga rörelser och en otrolig ridbarhet. Därtill ett stabilt temperament. Vi kommer att använda honom till avel och han skall utbildas i dressyr.  Alferez IV är född på ett välkänt stuteri i Sevilla som heter Yeguada Carrion. Hans blodslinjer är främst Guardiola, men han har även inslag av Bocado (Cartujano) samt  Yeguada Militar. Han såldes som 1-åring till ett närliggande stuteri där man utbildade honom. Han visades på utställning i Sevilla där han kom sjua i sin klass bland 50 hingstar. Han startades även i  lätt dressyrklass. Efter detta har Alferez IV i princip bara varit avelshingst. Han har varit en mycket populär hingst i Sevilla-trakterna och har ett 60-tal avkommor. Flera av dem ha nu börjat synas på utställningar och bla hade han några unga hingst-avkommor kvalificerade till SICAB i fjol. Hans ägare beslutade sig för att sälja honom därför att han användts så mycket i dessa trakter att man nu ville ha in nytt blod. Vi tycker att han är ett mycket bra tillskott till Svensk P.R.E-avel samt förädlings-avel med andra raser.
 
 
Alferez IV är en kille med temperament! Han är alltid pigg och vaken men lätthanterlig. Han kan vara något otålig på marken, men när man är på hans rygg är han ljuvlig! Han har en arbetsvilja jag aldrig stött på hos någon annan häst. Jobbar outtröttligt timme efter timme, frustande med sina små vackra öron framåt. Hans skritt och galopp är bäst men traven är inte tokig den heller. Han har naturligtvis de spanska knälyften, utan nämnvärd biljardering, men kan även länga sej fint. Vi har jobbat mycket bara med att få honom i stadig form och framme på bettet. I Spanien hade man lärt honom spansk skritt, piaff mm men han kunde inte trava i form på en volt! Det kan han idag och piaffen kan man nu plocka fram. Han sätter sej väldigt lätt och trampar gärna! Alferez har startat några lätta klasser i dressyr, men vi använder honom främst till uppvisningar och njuter av honom på uteritter där han är oslagbar. Han är inte rädd för något, alltid pigg och glad men skrittar lugnt när man ber honom.