pura raza española

Odre 1982-2003

Född 1982

Efter Vasallo II

Undan Guitarra

Uppfödare Yeguada Miguel Angel de Cardenas

Höjd 160 cm

Ägare Pepino PRE

Här är Odre CHAMPION bland vuxna hingstar i Jerez 1991

Odre föddes på det legendariska stuteriet Cardenas i Spanien. Han tillhör en av deras mest framstående hingstar genom tiderna. Hans far Vasallo II är den mest meriterade hingst någonsin i Spanien. Odre omnämns som en av de främsta hingstarna genom tiderna, Cria Caballars bok LIMPRE – boken över de mest framstånde PRE-hästarna. Odre är guldbelönad på CAMPEONATO DE ESPAÑA två år i rad under 80-talet. Han såldes snart därefter till Enrique de Benito, Valladolid , en god vän till oss. Där verkade han som avelshingst ganska sparsamt men har några mycket bra avkommor.
 
Vi träffade Odre hos Enrique i april 2002. Vi blev genast förälskade i denna fantastiska och speciella häst. Enrique frågade oss kort därefter om vi kunde tänka oss att ha Odre hos oss hans sista år. Det ville vi självklart gärna.
 
Som många skimmlar led Odre av melanom, godartad hudcancer. I juni –03 fick Odre stora besvär av detta och vi beslutade oss med tunga hjärtan för att låta honom somna. Vi är väldigt tacksamma mot Enrique som lät oss lära känna denna underbara häst. Det var en mycket speciell upplevelse. Vi älskade honom!