pura raza española

Razonado MAC 2007-2011

Född 2007

Efter Genil-MAC

Undan Justadora-MAC

Uppfödare Miguel A de Cardenas

Höjd 162 cm

Ägare Pepino PRE

Razonado är född på det legendariska stuteriet Cardenas www.caballoscardenas.com i Spanien. Läs gärna om stuteriet på hemsidan. Där finns många bilder och text om Razonados släkt. Vi kan även varmt rekomendera ett köp av den fantstiskt vackra boken om Stuteriet Cardenas!
 
Vi har alltid drömt om en hingst från detta stuteri och i december 2008 blev drömmen sann. Vi ropade in honom på Cardenas årliga auktion (se under Arkiv) och redan 10 dagar senare stod han på en lastbil påväg mot Sverige.
 
Razonado har en rakt genom fantastisk Cardenas-linje. Hans stam radar upp championhästar i varje led. Razonado representerar allt en PRE ska stå för! Det legendariska rena Cardenas-blodet, den klassiska spanska typen, luftiga lätta rörelser och det vänliga vakna temperamentet. Razonado är nobel! 
 
Razonado är i avel sedan 2010. Han är en mycket fertil hingst som har 90 % av sina ston dräktiga på första brunsten. Hans första avkommor är födda 2011 och vi slås genast äver hur spanska och uppseendeväckande de är. Det ser ut som om Razonado är en hingst som mycket väl nedärver sitt unika uttryck och sin typ!
 
Utställningar:
 
Vid DAMOCHA, Danskt Championat för PRE den 14/8-10 blev Razonado Unghingstchampion och fick även titeln bästa rörelser för unga hästar 1-3 år. Spanske domaren Vicente Graniel Iborra var väldigt förtjust i vår "Trazzel" och gav honom höga poäng, 102,00.
 
På FSHS Summer Show i Åstorp 2011 tävlad Razonado för första gången som vuxen hingst. Han gjorde mycket väl i från sej. Med dagens högsta poäng bland hingstarna och ett fint ridprov utsägs Razonado till SUBCAMPEÓN DEL CONCURSO! En mycket bra prestation av en 4-åring! Vi planerar flera utställningar för Razonado 2011.
 
När den norska avelsföreningen i juli 2011 arrangerade sitt första PRE-championat så var vi på plats i Tönsberg med Razonado. Här gick han hela vägen och blev NORSK HINGSTCHAMPION 2011 med utställningens högsta poäng 96,75 totalt. Razonado fick höga gångartspoäng och gjorde även ett mycket fint ridprov där han placerades trea, med högre poäng än de flesta vuxna hästarna.
 
Så på tre utställningar har Razonado avgått med högsta poäng på alla tre! Detta redan vid 4 års ålder!

Hösten 2011 träffades Razonado av blixten i sin hage i Vallåkra. Han dog omedelbart... 

Razonado SUBCAMPEON DEL CONCURSO Åstorp 2011

Trazzel tidningsomslag

Trazzel Hingstvisning 2011

Trazzel hemma, sommaren 2010